אני אזרח ישראל, ולבת זוגי אין אזרחות ישראלית, והיא לא יהודייה. האם אנו יכולים לפנות למשרד הפנים הישראלי באופן עצמאי, ללא עזרה של עורך דין כדי להסדיר את מעמדה בישראל וכדי שהיא תקבל אזרחות ישראלית בעתיד?
הסדרת מעמד בישראל וקבלת אזרחות ישראלית עבור אזרח זר שלא זכאי לכך בהתאם לחוק השבות זהו תהליך מורכב וארוך, שבשלבים שונים שלו בן הזוג הזר יצטרך לספק מסמכים שונים, לעבור ראיונות עם שאלות מסובכות ולספק ראיות מוצקות לכך שהקשר הזוגי אינו פיקטיבי. כידוע, מספר האנשים המבקשים לקבל אזרחות ישראלית הולך וגדל מדי שנה, רבים מנסים להשיג אזרחות ישראלית בכל דרך אפשרית ובלתי אפשרית. מסיבה זו, אזרחי מדינות ברית המועצות לשעבר, כמו גם מדינות עם כלכלות חלשות, עוברים בדדיקה יסודית ומייגעת יותר של משרד הפנים. אתם בהחלט יכולים לפנות למשרד הפנים הישראלי בכוחות עצמאים ולהתחיל בתהליך של הסדרת מעמדה ללא עזרה של עורך דין, אך אנו ממליצים לפני כן לקבל ייעוץ משפטי מקצועי. כאמור, תהליך הסדרת מעמדו של בן זוג זר הנו מורכב, שבמהלכו זוגות מעורבים נתקלים בקשיים רבים, לעיתים קרובות בגישה עוינת מצד נציגי משרד הפנים הישראלי ומכשולים שונים. על כן, קל מאוד לטעות בשלב זה או אחר של התהליך, אך לא תמיד ניתן לתקן בקלות את הטעויות שנעשו ולעיתים אף בלתי אפשרי. לכן, אם מערכת היחסים שלכם יקרה לכם, התייעצו עם עורך דין מנוסה בתחום משרד הפנים ואזרחות ישראלית.
משרדנו מלווה זה למעלה מ- 15 שנה זוגות מעורבים בהליך הסדרת מעמדו של בן זוג זר בישראל וקבלת אזרחות ישראלית. אנו לא רק מספקים שירותים משפטיים ונוטריונים בהגשת כל המסמכים הנדרשים להליך, אלא גם מכינים בקפידה את לקוחותינו לכל ביקור וראיון במשרד הפנים והרשויות הרלוונטיות בישראל, וזאת על סמך ניסיון רב שלנו וידע משפטי מקצועי בתחום משרד הפנים והגירה לישראל.
אנחנו זוג חד מיני. אני אזרח ישראל, בן זוגי מתאילנד. ברצוני להסדיר את מעמדו בישראל. מה הסיכויים שלנו?
הסדרת מעמד לבן זוג זר מאותו המין בישראל הוא הליך שכולל בתוכו כמה שלבים, בדומה להליך הסדרת מעמד של זוגות מעורבים הטרוסקסואלים לא נשואים. ישנם מספר ניואנסים שיכולים להשפיע על משך התהליך ומורכבותו. לדוגמא, אם בני הזוג מאותו מין נשוים באופן רשמי במדינה זרה, באופן טבעי הדבר ידרוש, כמו בכל מקרה אחר, הצגת תעודת נישואים רשמית. אך מכיוון שמדובר בזוג מאותו המין, למרבה הצער, בדיקת המסמכים תהיה יסודית יותר, והיא תכלול גם בדיקת חוקיות הנישואין בהתאם להוראות החקיקה של המדינה הזרה לגבי נישואים חד מיניים.
האם לזוגות מעורבים שאינם נשואים רשמית עומדת הזכות לפנות למשרד הפנים הישראלי ולהתחיל בתהליך הסדרת מעמדו של בן זוג זר בישראל וקבלת אזרחות ישראלית?
כן, החוק קובע שעומדת לזוגות מעורבים שאינם נשואים הזכות להסדיר את מעמדו של בן הזוג הזר בישראל. אך זאת בתנאי שבני הזוג המעורבים עומדים בקריטריונים הרלוונטיים שעיקרם הוא מגורים משותפים. יש לציין, כי מדובר בהליך מורכב, ממושך שכולל בתוכו כמה שלבים, לכן אנו לא ממליצים להתחיל אותו בכוחות עצמאים, ללא תמיכתו של עורך דין מנוסה בתחום משרד הפנים. ניסיון ופרקטיקה משפטית בתחום משרד הפנים מראים, כי ככלל, זוגות כאלה משלמים ביוקר על טעויות, אפילו טעויות התמימות ביותר. לעיתים הטעויות הללו עלולות להביא לתוצאות בלתי ניתנות לתיקון.
האם ישנם יתרונות להליך של הסדרת מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי לעומת הליך הסדרת מעמד לבן זוג זר על סמך חיים משותפים (נשואיים אזרחים)?
כן, יש יתרונות. הנישואין, במידה מסוימת, מהווה אינדיקציה נוספת לכנות הקשר של זוג מעורב, והדבר מקצר את התהליך הסדרת המעמד לבן זוג זר בשנתיים בערך. עם זאת, העובדה שבני זוג מעורבים נשואיים כשלעצמה, אינה מהווה בשום אופן ערובה לכך שאותו זוג
יעבור את ההליך במשרד הפנים בצורה מוצלחת, מכיוון שקיימים הרבה מקרים של נישואים פיקטיביים, ודווקא במקרים כאלה מנסים במשרד הפנים הישראלי לאתר ולסרב במתן מעמד בישראל.
בליווי עורך דין מנוסה בתחום משרד הפנים ואזרחות, התהליך יימשך כ -5.5 שנים עבור זוגות מעורבים הנשואים, וכ -7.5 שנים לזוגות מעורבים שאינם נשואיים. יש לציין, כי כל טעות בהגשת מסמכים או טעות שנעשתה במהלך ראיון לבני זוג מעורבים במשרד הפנים יכולה להשפיע באופן דרמטי על המשך ההליך. זו הסיבה לכך שיש צורך אמיתי בניהול הליך זה בצורה משפטית נכונה.
אני אזרחית ישראלית. הורי התגרשו בילדותי. אמי רוסיה ואבי יהודי. לאחר גירושין אמי לא התחתנה בפעם השנייה, ואחרי שעליתי לישראל, היא נותרה לגמרי לבדה ברוסיה. היא כבר בת 70 והייתי רוצה שהיא תעבור לחיות איתי בארץ, אבל מכיוון שהיא לא יהודייה, אני לא יודעת האם ישנה אפשרות כזו?
מדובר בסיטואציה נפוצה בקרב עולים חדשים, ולכן מדינת ישראל קבעה נוהל להסדרת מעמד להורה קשיש בודד של אזרח ישראלי. עם זאת, לא כל הורה יעמוד בקריטריונים של נוהל זו. בואו נבדוק את המקרה שלך. לגבי ההגדרה "קשיש", אימך עומדת בקריטריונים של ההוראה, שכן המונח "קשיש" פירושו נשים מגיל 62 ומעלה וגברים מגיל 64 ומעלה. אבל לגבי המושג "בודד", הכל רחוק מלהיות פשוט כל כך וחד משמעי. הסיבה העיקרית לכך היא הפרשנות של מושג זה, ובמקרים מסוימים, נהפוך הוא, היעדר פרשנות ברורה למושג זה. לכן לא תמיד ברור כיצד פקדי משרד הפנים הישראלי מפרשים מושג זה בעת קבלת החלטה גורלית כל כך. נסביר, כי משמעות דרישה זו היא, כי על מבקש המעמד להורה הקשיש שלו להוכיח שמלבד עצמו – אזרח ישראלי המתגורר בישראל - להורה הקשיש אין מי שיכול לטפל בו ולספק לו את הדרוש למחיה ועזרה בתפקוד בארץ המוצא. כלומר, אם לאמא שלך ישנם ילדים נוספים בארץ המוצא, בהתאם לפרוש הפשוט של המושג "בודד", תישלל ממנה הזכות לקבלת מעמד בישראל.
על כן, נחוץ ביותר לנהל את התיק, כבר מההתחלה, באמצעות עורך דין מנוסה בתחום משרד הפנים. כך, כל המסמכים הדרושים יוגשו במיומנות רבה והמצב המשפטי בבקשתכם יוצג באופן נכון ביותר לצורך מימוש ההליך בצורה המוצלחת וקבלת התוצאה הרצויה בהקדם האפשרי. כמובן שאת יכולה לנהל את תיקך בכוחות עצמך, אך קחי בחשבון, שרק עורך דין מנוסה בתחום משרד הפנים והאזרחות הישראלית יכול להתגבר בהצלחה רבה על כל הדרישות המחמירות של משרד הפנים, לרוב על ידי הצגת מקרה פרטני במסגרת "החריג לכלל", וגם, אם בקשתכם סורבה, להגיש ערעור לבית המשפט.
אני נשוי יותר משנתיים, ורק עכשיו אשתי ואני החלטנו לערוך הסכם ממון. האם אימות הסכם ממון על ידי נוטריון מספק?
לא, מכיוון שאתה כבר נשוי. עליך לאשר את הסכם הממון בבית משפט לענייני משפחה.
אני שוהה בישראלבאופן חוקי עם אשרת עבודה. אחותי מהפיליפינים מעוניינת לבקר אותי בישראל. האם היא תוכל לעבור את ביקורת גבולות בכניסה לישראל? ?
לא. ללא אישור מיוחד לכניסה של אחותך לישראל, היא תגורש אוטומטית.
. אני יהודי ואזרח ישראלי. לאחרונה התברר לי שלפני 19 שנה נולדה לי בת מאישה לא יהודייה, איתה היה לי קשר רומנטי קצר. במשך כל התקופה הזו לא ידעתי על קיומה של בתי, ומטבע הדברים מעולם לא נרשמתי בשום תעודה כאביה. עכשיו היא מצאה אותי ומעוניינת לעלות לישראל. איך עושים זאת?
במצב זה, יש צורך לבסס את אבהותך באמצעות בדיקת DNA. עם הוכחת אבהות, בתך תוכל לעלות לישראל כבת של יהודי.
.עברתי בדיקת DNA באוקראינה לצורך הוכחת אבהות כלפי בני, אשר מתגורר באוקראינה. האם אוכל להוכיח את אבהותי כלפי בני בישראל על בסיס תוצאה הבדיקה שבוצעה באוקראינה?
לא. בדיקת DNA שנערכה מחוץ לישראל לא תתקבל בישראל ותגרום לדחיית בקשתך. בישראל, הוכחת אבהות אפשרית רק באמצעות הגשת תביעה לבית משפט. בית המשפט קובע אבהות על סמך בדיקת DNA, אשר מתבצעת באחת מהמעבדות הישראליות, עמן עובד בית המשפט.