בהתאם למצב החוקי במדינת ישראל, במידה והילד של אזרח ישראלי נולד מאם שאינה אזרחית ישראלית ו/או מחוץ לנישואין ו/או בשטחה של מדינה זרה, יצטרך האב להציג הוכחות ברורות לאבהותו וזאת באמצעות ביצוע בדיקה גנטית. יודגש, כי ללא ביצוע בדיקה זו , יסרב משרד הפנים להכיר רשמית באבהות ולא יבצע רישום מתאים.
את תביעת האבהות יש להגיש מהר ככל הניתן, שכן הכרה באבהות של אזרח ישראלי הינה בעלת חשיבות רבה עבור הילד, הן מבחינת החובות שבהן נושא האב כלפי הילד, כגון מזונות, דמי מדור וכד', והן מבחינת הזכויות המוקנות לו מתוקף אבהותו. אחת הזכויות המרכזיות במקרים בהם הילד נולד בשטחה של מדינה זרה, הינה קבלת אזרחות ישראלית לפי חוק השבות, התש"י – 1950.
תביעת אבהות מוגשת לבית המשפט לעייני משפחה לפי מקום מגוריו של האב. במידה והאב אינו מתגורר בישראל, תוגש תביעת אבהות לבית המשפט במחוז המרכז.
יצוין, כי תביעת אבהות אינה נדרשת במקרים בהם הילד נולד בשטחה של מדינה זרה, והוא נולד לאחר 9-10 חודשים ממועד נישואיהם של הוריו - אזרח ישראלי ואזרחית זרה ונרשם בקונסוליה ישראלית הממוקמת באותה המדינה. עם זאת, אם הילד נולד לבני זוג מעורבים, אשר לא נשואים באופן רשמי או שהם נשואים, אך בין מועד הנישואין לבין מועד לידתו של הילד חלפו פחות מ-9 חודשים והילד לא נרשם בקונסוליה ישראלית, במרבית המקרים יצטרך אב הילד להגיש תביעת אבהות ולעבור בדיקה גנטית. לעיתים דרישה זו תוחרג עקב נסיבות מיוחדות, כגון מצבה הבריאותי של האם וכד'. על מנת לברר האם נדרשת בדיקת אבהות במקרה פרטני שלכם ולפי מכלול נסיבותיכם האישיות, הינכם מוזמנים לפנות למשרד עורכי הדין ונוטריון ELAL LAW לקבלת סיוע משפטי מקצועי.
לקבלת יעוץ משפטי נא להתקשר ל-: 074-7159911
בדיקת רקמות
על מנת להתחיל בהליך, יש להגיש תביעת אבהות לבית המשפט לענייני משפחה, בצירוף תצהירי הוריו הביולוגיים של הילד ותעודת לידה בעלת אפוסטיל הניתן על ידי רשות מוסמכת של המדינה בה נולד הילד, מתורגמת לשפה העברית. לאחר מכן יגיש משרד הפנים את תגובתו באמצעות הפרקליטות.
כאשר ישנה הסכמת הצדדים לביצוע בדיקה גנטית ובאין התנגדות לכך מצד משרד הפנים, יינתן על ידי בית המשפט צו לביצוע בדיקת רקמות על מנת לקבוע אבהות. בדיקת הרקמות נערכת אך ורק במעבדות מוסמכות לכך מטעמו של בית המשפט לענייני משפחה. זוהי נקודה חשובה, שכן במידה והבדיקה בוצעה במעבדה אחרת, תוצאותיה לא יתקבלו על ידי בית המשפט.
אב הילד או מי שנבחנת לגביו אפשרות אבהות על הילד רשאי לסרב לעבור בדיקה גנטית, אם כי בהיעדר סיבה מוצדקת לכך יכול שהסירוב יתפרש דווקא כהכרת האבהות ובית המשפט יקבע את אבהות האב על הילד.
ישנו קושי מסוים בנוגע לביצוע בדיקת רקמות במקרים בהם בני הזוג נישאו זה לזו על פי ההלכה היהודית. במקרים אלה, ההליך יהא מורכב יותר. תוצאותיה של הבדיקה עלולות להשליך לרעה על הילד, שכן במידה ויתברר, כי אב הילד הביולוגי הינו גבר אחר ולא בעלה החוקי של אם הילד, ייחשב הילד לממזר.
לאחר ביצוע בדיקת רקמות ועל סמך תוצאותיה, יקבע בית המשפט את זהות האב הביולוגי של הילד. על מנת שמשרד הפנים ירשום את הילד באופן רשמי אצל האב שהינו אזרח ישראלי, יש לגשת ללשכת משרד הפנים הקרובה למקום מגוריו של האב ולמסור את תוצאות ההליך. משרד הפנים במקרה זה מחויבת לרשות את האב כאביו של הילד ובמידה והילד אינו אזרח ישראלי, להעניק לו אזרחות ישראלית בהתאם לחוק השבות.
משרד עורכי הדין ונוטריון ELAL LAW יסייע לכם לקצר משמעותית את משך ההליך ולהשיג תוצאות ללא סיבוכים מיותרים במהלך ההליך. עורכי הדין המנוסים ממשרדנו יעניקו לכם סיוע משפטי מקצועי, לרבות הכנת מסמכים הנדרשים להליך קביעת אבהות וילוו אותכם לאורך כל ההליך!
לקבלת יעוץ ראשוני חינם התקשרו ל-: 074-7159911