כידוע, לפי חוק השבות, התש"י – 1950 (להלן: "חוק השבות") הזכות לעלות לישראל מוקנית ליהודים וקרוביהם: בן/בת של יהודי/ה, נכד/ה של יהודי/ה, בן/בת זוג או אלמן/ה של יהודי/ה וכן בני זוג של ילדים / נכדים של יהודי/ה. עם זאת, רשימה זו אינה כוללת את קרוביהם של בני זוג זרים (שאינם יהודים) וגם לא את הוריהם של אזרחים ישראלים ללא שורשים יהודיים.
עם הגעה מאסיבית של עולים חדשים לישראל, וביניהם זוגות מעורבים רבים, עלה הצורך ליתן מענה הולם למצב בו לאזרח ישראלי נותר בארץ מוצאיו הורה קשיש ובודד שנזקק לעזרה. וכך, נקבע נוהל על ידי משרד הפנים, אשר מספרו 5.2.0033 וכותרתו "נוהל הטיפול בבקשות למעמד בישראל להורה קשיש ובודד של אזרח ישראלי" ואשר מטרתו ליתן מעמד בישראל להורה קשיש ובודד שאינו יהודי ("להלן: "המוזמן" ") של אזרח ישראלי (להלן: "המזמין") ובתנאי שהמזמין והמוזמן יעמדו בכל הדרישות והקריטריונים וכן ימלאו אחר כל התנאים בהתאם לנוהל זה.
יודגש כבר כאן, כי הפרוצדורה במשרד הפנים הינה מורכבת וכי הבקשות להסדרת מעמד בישראל נבדקות על ידי פקידי משרד הפנים בקפדנות ובזהירות רבה. הסיבה העיקרית לכך היא מניעת ניצול לרעה של הזכות להסדיר מעמד בישראל. משכך, נעשים מאמצים לאתר ולעצור בזמן מעשים פסולים, כגון הגשת מסמכים מזויפים, מתן עדויות כוזבות, קבלת מעמד במרמה וכד'. בנוסף, יצוין, כי מדובר בהליך ממושך ורב שלבי כאשר לכל שלב ושלב ישנה חשיבות רבה והשלכות על המשך ההליך ולתוצאותיו הסופיות. על כן, על המזמין והמוזמן להיערך נכונה לקראת ההליך.
למשרד עורכי הדין והנוטריון ELAL LAW, מהמובילים בתחום משרד הפנים והאזרחות, למעלה מ-15 שנות ניסיון מוצלח בתחום. אנו נסייע לכם במקצועיות ובמסירות לאורך כל ההליך ועד לסיומו!
תפנו אלינו לקבלת סיוע משפטי כבר עכשיו! חייגו ל- : 074-715-9911
עיקר הקריטריונים והדרישות להגשת בקשה להסדרת מעמד בישראל להורה קשיש ובודד:
כאמור, מדובר בהליך מורכב ורב שלבי, מה גם שהנוהל הינו מצומצם ומשכך, לא אחת פקידי משרד הפנים מערימים קשיים ביישומו. הניסיון מלמד, כי במקרים רבים נוהגים נציגי משרד הפנים להיצמד ללשונו היבשה של הנוהל, וכתוצאת פרשנותם הצרה והדווקנית נפסלות בקשות רבות. כך, אם להורה קשיש יש קרוב משפחה במדינת מוצאו, נוטים נציגי משרד הפנים לסרב לבקשה להסדרת מעמד. כאן המקום להדגיש, כי למשרדנו ניסיון רב ומומחיות ייחודית בתחום משרד הפנים והסדרת מעמד בישראל. אנו יודעים כיצד להתגבר על הקשיים האמורים, בין אם על דרך התנהלות שוטפת מול נציגי משרד הפנים ובין אם באמצעות הגשת ערר על החלטת משרד הפנים ופנייה לערכאות משפטיות.
יודגש, כי גם אין התאמה מלאה לכל הקריטריונים המוסדרים בנוהל, עורכי הדין המנוסים ממשרד ELAL LAW יסייעו לכם בהליך זה, עם דגש על ליווי מקצועי צמוד ואישי. פנו למשרדנו לקבלת יעוץ משפטי מקצועי המותאם באופן אישי.
עוד יצוין, כי גיל המוזמן במועד הגשת הבקשה, הוא זה שיקבע את סוג רישיון הישיבה ומועד להארכת תוקפו. משרדנו, כאמור, מלווה את לקוחותינו בכל שלבי ההליך ועד לסיומו.
במידה והוגשה בקשה והיא לא אושרה על ידי משרד הפנים מסיבה כזו או אחרת (לרוב, בקשות מסורבות הן אלה שהוגשו באופן עצמאי, ללא ליווי מקצועי מעורך דין מנוסה בתחום זה), אל תתייאשו! למשרד עורכי הדין ונוטריון ELAL LAW ישנם כלים וניסיון למעלה מ-15 שנים בתחום משרד הפנים והאזרחות, לרבות העברת בקשה שסורבה בשנית, טיפול מקצועי בכל אחד משלבי ההליך עד לקבלת המעמד בישראל ועוד.
להרשמה לייעוץ משפטי ללא תשלום חייגו : 074-715-9911